dijous, 4 de juliol del 2024

Vox, PP i USAP demanen preservar l’estació de tren

 


Els tres partits de l’oposició de l’Ajuntament de Salou, Vox, PP i USAP (el Montagut no compta perquè és un succedani de Granados) han anunciat avui que presentaran una moció conjunta en què demanen que es preservi l’antiga estació del ferrocarril que l’alcalde està a punt de demolir (si no és a terra ja és perquè falta un tràmit administratiu amb Endesa).

La moció consta de cinc punts que demanen la paralització “amb caràcter immediat” de “qualsevol tràmit que hagi iniciat aquesta administració a l’efecte d’enderrocar l’edifici de l’estació de tren”.

També reclamen que l’estació s’integri a l’espai urbanístic del futur Eix Cívic, “rehabilitant aquest edifici com a museu històric per donar a conèixer a la ciutadania la història” de la desapareguda línia ferroviària, que, igual que l’edifici, data del 1865.

I s’insta l’equip de govern perquè “s’iniciïn els tràmits necessaris per sol·licitar al departament competent de la Generalitat que l’edifici es declari bé d’interès cultural”.

“En definitiva, mantenir l’antiga estació de tren no només preservaria un element històric i cultural valuós, sinó que també potenciaria el turisme i la mobilitat sostenible del municipi”, assenyalen els partits de l’oposició.

Sabeu quina serà la resposta de Pere Granados i les seves mandonguilles d’ERC? Ja us ho avanço jo: que enderrocarà l’estació abans que la moció arribi al ple.

Li encanta donar pel sac.