Reus està experimentant una expansió progressiva de forns de pa i cafeteries franquiciades. La tendència s’ha accentuat els últims mesos, amb l’arribada de cadenes emparades per grans grups empresarials. El fenomen, iniciat a Barcelona, s’ha escampat a la resta de ciutats catalanes i la capital del Baix Camp no n’és cap excepció: ja supera la desena d’establiments d’aquestes característiques.
El principal damnificat és el comerç tradicional, en un context en què el forner artesà corre el risc de convertir-se en una peça gairebé folklòrica del mosaic comercial, que es reordena a cop de logotip.
Les claus són senzilles: producció massiva i preus baixos, obertura ininterrompuda els 365 dies de l’any i un múscul financer capaç de suportar lloguers que per a un negoci familiar resulten inassumibles. (Font: Diari de Tarragona).
A Salou, gràcies als encomiables esforços del nostre Ajuntament, també hi han arribat, aquests establiments. Que s’afegeixen als tradicionals pubs-gasolineres de cervesa de l’estiu, configurant un paisatge comercial cada vegada més homogeni i menys vinculat a la identitat local.