dissabte, 5 de desembre del 2015

Pessimisme entre els veïns del barri de la Salut



Els veïns del barri de la Salut, el més afectat per les inundacions del barranc, van despertar-se ahir sorpresos per la sentència que paralitza el projecte. «No m’ho esperava. Ho trobo francament un desastre, sobretot amb les il·lusions i les expectatives que s’havien creat al barri. Pel que deia l’ajuntament, semblava que ara anava de debò», afirma un veí de la zona. 
Els residents lamenten que el projecte previst pel consistori i la Generalitat no sigui correcte després de tants anys. «O sigui, que tots els pèrits i els enginyers que han estat parlant de l’assumpte no són prou bons?», es pregunta una veïna. «Han tingut temps per mirar-s’ho bé, perquè hi han trigat anys i anys», apunta un altre. 
«Sembla que no hi ha voluntat d’arreglar aquest problema, que afecta força gent encara que a l’hivern hi siguem pocs», recrimina un veí. «Si hagués passat en una zona on hi ha més turisme això no passaria, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ho anul·laria», assegura amb contundència un altre. 
Els residents consideren que les inundacions «de més d’un metre d’altura» que es produeixen als carrers no ajuden a tenir una bona imatge de Salou: «¿Què pensaran els turistes que vénen aquí? Jo, si fos ells, no hi tornaria». «Quan plou amb força l’aigua ens arriba fins i tot a la cintura». 
Joan Pere Margalef, de Flix, té un apartament al barri de la Salut. «Em sembla molt malament que s’hagi paralitzat el projecte perquè cada estiu passa el mateix, ja fa massa anys que diuen que ho arreglaran», explica. I recorda que va haver de deixar el seu cotxe avariat tres mesos en un taller a causa d’unes inundacions al barri. 
Els més pessimistes pensen que mai veuran solucionat aquest problema. «No ho veurem ni jo, ni els meus fills, ni els meus néts», lamenta Eloi García, que critica que el que passa al barri és «vergonyós». 
Els veïns asseguren que amb les obres d’ampliació del cabal del barranc dutes a terme en 2012 i 2013 les inundacions no són tan greus com abans, però exigeixen una solució d’una vegada per totes. 

Informació de Carmina Marsiñach publicada ahir, divendres, al Diari de Tarragona.