diumenge, 6 de març del 2016

Nou pal a Granados pel barranc de Barenys



La notícia ha passat desapercebuda perquè la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l’ajuntament de Salou a indemnitzar l’empresa Amsamar amb 3,8 milions de dòlars (5,2 milions amb els interessos) pel nyap de l’antiga duana ha estat tan forta que ha acaparat tot el protagonisme. Però dimecres mateix el Diari de Tarragona també informava que el TSJC ha rebutjat la petició d’aclariment de la sentència sol·licitat pel consistori pel que fa al barranc de Barenys. Amb bones paraules els magistrats els diuen que la resolució ja és prou clara i que si encara no saben llegir, que vagin a l’oculista: 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha reafirmat l’anul·lació del projecte de desviament i canalització del barranc de Barenys i el pla parcial urbanístic del sector 03 Les Pomeres-Barenys. En resposta a la petició d’aclariment de l’ajuntament de Salou, ha emès una interlocutòria en què estima que la sentència de novembre de 2015 és àmpliament clara», de manera que «no pertoca aclarir, esmenar o complementar-la». 
El consistori volia saber si afectava només als terrenys on estaven previstos els hotels i la ciutat esportiva municipal (al costat del vial del Cavet) o si també s’estenia a l’últim tram del barranc. «Amb aquest aclariment ja tenim seguretat jurídica per seguir treballant en el projecte. No renunciem als hotels i la ciutat esportiva. De fet, ja hi estem buscant una nova ubicació. Els que més perdran són els propietaris dels terrenys on inicialment s’anaven a situar aquests equipaments», comenta l’alcalde, Pere Granados (CiU). 
Pel que fa al cabal del barranc, assegura que el principal canvi serà que passarà d’una Q200 a una Q500, és a dir, es duplicarà per reduir el risc d’inundacions. 
La sentència del TSJC és conseqüència d’un recurs presentat el 2012 per setze propietaris del sector 03 disconformes amb tenir pagar 29,9 milions d’euros per la urbanització. El 2014 la Generalitat es va comprometre a finançar tot el projecte, però, tot i així, van seguir endavant amb la seva demanda. 
La previsió de l’ajuntament era que les obres comencessin després de l’estiu de 2016 i estiguessin acabades a finals del 2017 o principis del 2018.