diumenge, 4 de juliol del 2021

El risc de rebrot creix 166 punts en un dia a Salou

 


L’epidèmia segueix un dia més creixent de manera descontrolada a Catalunya, amb indicadors i contagis desbocats que estan saturant l’atenció primària. I ara també ha augmentat la pressió hospitalària, estable durant els últims dies. Tot i això, l’ocupació hospitalària (amb 522 pacients amb Covid-19, dels quals 123 estan en UCI) segueix sent baixa, molt menor que la d’altres onades i similar a la d’agost de l’any passat, per exemple. 

Salou no s’escapa pas a aquesta tendència. El risc de rebrot (EPG) ha pujat 166 punts d’un dia per l’altre i se situa en 392. La velocitat de propagació del virus (Rt) també s’enfila notablement, ja que ha passat d’1,46 a 2,02. Aquest empitjorament de la situació epidemiològica es tradueix també en un augment de contagis: 14 més. Si tenim en compte que el cap de setmana es fan menys PCR perquè hi ha menys personal mèdic, aquests 14 casos de dissabte suposen un creixement notable. 

Val a dir que Salou es troba a hores d’ara en un nivell semblant a Tarragona (amb un EPG de 387 punts) o Cambrils (351), però molt millor que Reus (664). I a gran distància de Vilassar de Mar (2.929) o Sitges (2.392), que encapçalen la llista de municipis amb més risc de rebrot, segons el portal Dades Covid

Les fotografies de dalt són de Javier Heredia, que explica que avui era a Salou preparant un reportatge periodístic. “És increïble les aglomeracions a la platja o a la restauració. La immensa majoria de persones passegen sense mascareta fins i tot en zones on no es guarda la distància social”, s’esglaia.