dijous, 8 de juliol del 2021

Els navarresos infectats per covid a Salou pugen a 1.335

 


El nombre d’estudiants navarresos contagiats per covid durant les seves vacances a Salou puja ja a 1.335, segons ha informat avui el Departament de Salut d’aquella comunitat. La incidència del macrobrot en nois d’altres comunitats, com el País Basc, l’Aragó i el País Valencià, ha estat molt menor, però les xifres espanten. 

De fet, ahir es van diagnosticar 64 positius a Salou i el risc de rebrot s’enlaira fins als 1.663 punts (350 més que el dia anterior), uns registres tan alts que no es van donar ni a la primera onada de la pandèmia. La velocitat de contagi (Rt) se situa en 3,75. Amb aquests indicadors, la capital de la Costa Daurada es posa a l’altura de Badalona (1.643 punts) o Mollet de Vallès (1.623), que no són enclavaments turístics, però on el virus també s’ha estès de forma virulenta, en bona part per les botellades i les festes juvenils descontrolades. 

Tot i que molt pitjor estan Sitges (5.481 punts) o Vilassar de Mar (4.215), que encapçalen el nefast rànquing de risc de rebrot, el que representa una autèntica bogeria. Vila-seca, amb 1.131 punts (+317) ha avançat a Cambrils, que ara està amb 1.079 punts (+167). La Rt de Vila-seca (3,89) supera fins i tot la de Salou; a Cambrils és de 3,32, segons el portal Dades Covid

Amb aquest lamentable panorama, el turisme, inevitablement, es ressentirà. Es parla ja d’un mes de juliol perdut per al turisme internacional, i les esperances es dipositen en el turisme espanyol. Sí, aquest que de calerons, ben poquets. Encara que vagin de sobrats.