dilluns, 12 de juliol del 2021

Salou, segona ciutat catalana amb més covid

 


Estem ben cardats. Si dissabte Salou ocupava el tercer lloc de la llista de municipis catalans amb més risc de rebrot (EPG) de coronavirus, ahir la capital de la Costa Daurada, amb 3.517 punts (304 més que en el registre anterior), va pujar un esglaó més d’aquesta infausta escalada i ja se situa en la segona posició, a curta distància de Sitges (3.619), segons el portal Dades Covid

Això sí, baixa una mica la velocitat de propagació de virus, que de 3,53 passa a 3,24. Una classificació en la qual Vila-seca, amb 3,28, es troba en quart lloc (Salou nés setè). Un altre dels municipis amb l’EPG pels núvols és Cambrils, amb 2.300 punts. Tot i que en el seu cas cau 20 punts respecte al dia anterior. La seva Rt és de 2,93. 

A Vila-seca el risc de rebrot és de 1.717 punts (75 més). Malgrat que els caps de setmana es fan menys tests, el nombre de nous positius en les tres poblacions confirmats ahir és molt alt: 35 a Cambrils, 27 a Salou i 24 a Vila-seca. 


Explosió de casos


La cinquena onada de coronavirus segueix desbocada a Catalunya amb una explosió de casos sense precedents a tot Europa. Així ho ha advertit aquest dilluns l’investigador a la Universitat d’Oxford Daniel Prieto-Alhambra en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha reconegut que “la velocitat de contagis que hi ha a Catalunya no s’ha vist ni al Regne Unit”. 

L’expert diu que és urgent aplicar “mesures quirúrgiques” i demana responsabilitat individual per frenar la transmissió comunitària. I és que les persones hospitalitzades i els ingressos a l’UCI per covid segueixen augmentant a l’espera de noves restriccions. 

En les últimes 24 hores s’han notificat 104 ingressats més a planta i el total arriba a 980. A més, hi ha 22 crítics més a l’UCI, amb un total de 182. Això sí, no s’han registrat morts. És l’única dada bona.