dissabte, 20 de novembre del 2021

Un nou mort per covid a Vila-seca, que en suma 25

 


Fa molt poc, Vila-seca presentava uns números de la covid envejables per a tothom, amb un risc de rebrot d’un sol punt i una velocitat de propagació de 0,01 (el dia 11 passat, sense anar més lluny). És a dir, era un municipi gairebé net de virus, ni tan sols sen registraven contagis. 

Però això s’ha acabat: ahir va sumar un nou mort per coronavirus, de manera que ja en van 25 des de l’inici de la pandèmia. El risc de rebrot (EPG) és de 56 punts (41 més que el dia anterior) i la velocitat de contagi (Rt), d’1,57 (a partir d’1 el virus creix). 

Pitjor es troben a Cambrils, amb un EPG de 417 punts (el vuitè més alt de Catalunya) i una Rt de 3,02 (la cinquena més elevada del país), mentre que Salou aguanta en una posició intermèdia, amb un EPG de 122 punts i una Rt de 1,78. La mitjana a Catalunya és de 187 punts (EPG) y 1,50 (Rt), segons el portal Dades Covid

També hi ha hagut més contagis que en dies anteriors: sis a Cambrils, set a Salou i nou a Vila-seca. 

El virus avança impertorbable, encara que la gent ja no se’l prengui seriosament. I la sisena onada previsiblement explotarà per Nadal. Amb més morts pel mig, per descomptat.