diumenge, 26 de desembre del 2021

Salou, Vila-seca i Cambrils, tres estils d’entendre el Nadal

 


Els alcaldes de Salou, Cambrils i Vila-seca han felicitat el Nadal als seus veïns. Els vídeos que hi han fet són molt il·lustratius de la manera de ser de cadascun. 

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, que s’estrena en el càrrec després de la moció de censura el mes del setembre passat, és el més precari, per dir-ho així, amb un Klein que sembla més un dependent d’un centre comercial en el seu primer dia de feina que el polític líder que vol aparentar. (El podeu veure aquí.)

El vídeo de l’alcalde de Salou, Pere Granados, en canvi, és molt més elaborat, amb més recursos tècnics que l’anterior, però amb un estil que recorda al Paco Martínez Soria en el paper de mossèn al Se armó el belén de José Luis Sáenz de Heredia, tant pel seu missatge desfasat com per la musiqueta embafadora que l’acompanya. 

També canta el seu posat massa estudiat i encarcarat, sense oblidar les greus dificultats que té lalcalde per llegir, ja que les ensopegades són constants. (El teniu aquí.)

La felicitació de Nadal de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, és la més reeixida. I amb diferència. És espontània, àgil i moderna. A més, l’escenari escollit, el pessebre de sorra de la Pineda, lluny dels despatxos dels dos alcaldes anteriors, li dona frescor. També el to de Segura és animós i creïble. 

L’únic a censurar és el bilingüisme, quelcom innecessari perquè aquesta mena de missatges els entén tothom, fins i tot els espanyols. El que passa és que com que a Vila-seca hi ha molt immigrant del país veï (com a Salou), Segura no vol desatendre l’altra parròquia per qüestions merament electorals. (És aquest.)