dissabte, 22 de gener del 2022

Cs alerta d’un ús indegut de diners públics per part de Granados

 


El grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Salou ha sol·licitat al consistori que es corregeixi la ressenya de premsa del ple del passat 14 de gener i s’hi inclogui un resum del manifestat pels portaveus de l’oposició amb la mateixa extensió que els portaveus de l’equip de govern. 

A més, ha demanat que es deixin d’incloure enllaços i etiquetes als perfils personals dels membres de l’equip de govern municipal en les publicacions de les xarxes socials de l’Ajuntament, i es ressenyi en les notícies sobre els plens municipals totes les intervencions, tant de l’equip de govern, com dels portaveus de l'oposició. 

Segons Cs, el govern de Salou està infringint la Llei 18/2000, de 29 de desembre, que regula la publicitat institucional, on s’apunta que “cap comunicació publicitària institucional no ha de ser partidista”. El grup municipal assegura que les notícies dels plens publicades a la web de l’Ajuntament i a les seves xarxes socials no inclouen mai les intervencions dels portaveus de l’oposició, una qüestió, asseguren, que demostra l’ús partidista de la publicitat institucional i infringeix l’esmentada llei. 

Cs també apunta que en totes les publicacions fetes per l’Ajuntament a través del seu departament de comunicació a les xarxes socials, es fa un enllaç directe als perfils personals dels membres de l’equip de govern, un fet que va ser reconegut per la Junta Electoral de Tarragona, que va obligar l’Ajuntament de Salou a retirar tots aquests enllaços el 25 de març de 2019, en ple període electoral. 

Per a Cs, el fet que aquesta pràctica continuï fora de període electoral vulnera la llei catalana sobre publicitat institucional. 

El grup de Pere Lluís Huguet denuncia també que tots els membres de l’equip de comunicació són càrrecs eventuals nomenats per l’alcalde i que poden ser cessats per ell en qualsevol moment. El sou, però, “és satisfet per l’Ajuntament i fan funcions de caràcter partidista”. 

És per això que denuncien que, “per evitar que s’utilitzin fons públics amb caràcter partidista”, la comunicació municipal ha d’informar de tota l’activitat municipal, no només de la de l’equip de govern. 

Cs també demana que s’informi a la intervenció municipal perquè es pot estar produint “un ús indegut de fons públics”. (Font: Diari Més). 

A dalt, el gran arquitecte de Salou.