Tres-centes vuitanta-cinc persones s’han contagiat de covid aquesta setmana a Salou. Des que es va declarar oficialment la pandèmia, fa gairebé dos anys, mai tanta gent s’havia infectat de coronavirus al municipi en aquest termini de temps.
Ni tan sols el juliol passat, amb l’explosió de contagis que va esgarrifar tothom. Aleshores, l’alcalde Pere Granados, fidel a la seva deriva victimista, va acusar irreflexivament la Generalitat de falsejar les dades de la covid per perjudicar el turisme de Salou.
La responsable de tot plegat és la variant òmicron, que sembla que comença a cedir. El dia amb més contagis va ser dijous passat, amb 71.
Les xifres són notablement pitjors a Cambrils: 639 positius des de dilluns, amb un pic de 140 dijous. A Vila-seca hi va haver 324 casos, amb divendres com a dia més nefast: 68. Els tres municipis sumen, doncs, 1.348 infectats de covid. No està gens malament, no?
Mentrestant, el risc de rebrot ha retrocedit als tres municipis. A Vila-seca ha caigut 275 punts, fins a 3.221; a Salou el descens ha estat de 176, fins als 3.246 punts, i a Cambrils, 73 menys, per quedar-se en 3.622.
La velocitat de propagació del virus també recula i ara és d’1,36 a Salou, d’1,31 a Vila-seca i d’1,30 a Cambrils, segons el portal Dades Covid.
Per part banda, Catalunya ha notificat 13.849 nous casos confirmats de covid en les últimes 24 hores. S’ha estabilitzat el nombre d’ingressos a les UCI i ha continuat el descens de la velocitat de transmissió del virus.
Segons les dades actualitzades aquest diumenge pel Departament de Salut, hi ha 2.118 persones ingressades als hospitals catalans, 141 més que ahir, desl quals 500 són a l’UCI, un més que el dia abans.
El risc de rebrot, indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, es manté estable en 4.075 punts, mentre que la velocitat de propagació baixa quatre centèsimes i es queda en 1,22.
No s’han notificat
morts, però això no vol dir que no n’hi hagin. Avui és festa i les xifres reals
s’acumularan a les de demà o demà passat.