dimarts, 11 de gener del 2022

Totes les escoles de Salou, Vila-seca i Cambrils tenen covid

 


Mai no havia passat. Ni en els pitjors moments de la pandèmia en aquests dos darrers anys: totes les escoles i instituts de Salou, Vila-seca i Cambrils tenen alumnes i professors confinats a causa de la covid. Tots. Només sen salven les escoles bressol. Bé, això a Salou i a Vila-seca perquè a Cambrils n’hi ha dos amb infectats. 

És la poderosa variant òmicron, moltíssim més infecciosa que les anteriors, que ho envaeix tot. Davant d’aquest desencisador panorama de la represa escolar, crec que el millor és que vosaltres mateixos un en feu una idea prou clara amb els quadres següents extrets de la web Traçacovid (premeu sobre la imatge per ampliar-ne la mida): 





Acollona, oi? Doncs encara n’hi ha més: ahir hi va haver 85 nous positius a Salou, 66 a Vila-seca i… ara ve la grossa… 161 a Cambrils! El risc de rebrot ha baixat 187 punts a Salou, però encara és altíssim: de 2.718 punts. A Cambrils només n’ha baixat 40, per situar-se a 3.273 punts. I a Vila-seca creix 62 punts, per col·locar-se en 3.014, segons el portal Dades Covid

La velocitat de propagació del virus millora: ara és d’1,07 a Salou i d’1,09 a Vila-seca i Cambrils (a partir d’1 el virus creix). 

Perquè sigueu conscients de la gravetat de la situació (perquè amb tants números un al final es torna insensible), una dada demolidora: un metge de família està atenent, de mitjana, uns 110 pacients amb covid-19 cada dia. L’atenció primària està saturada, i avui s’han notificat 89 noves morts per coronavirus. Però tranquils, això només és com un refredat.