dimecres, 5 de gener del 2022

Un institut de Vila-seca, víctima de la persecució del català

 


Nou atac de la justícia contra la immersió lingüística en un centre escolar de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha ordenat que l’institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca, canviï el seu projecte lingüístic perquè el 25% de les classes d’un alumne i els seus companys es facin en castellà. 

La sentència estima la petició d’una família que havia reclamat de modificar el projecte lingüístic del centre per eliminar la immersió en català, una petició que originalment havia estat desestimada. 

El TSJC estableix que l’alumne, fill de la família que ho ha reclamat, i els seus companys hauran de rebre una educació que inclogui el castellà com a llengua vehicular al curs i classes de l’alumne en una “proporció raonable”, diu. 

I afegeix: “En defecte de concreció per l’administració demandada es fixa en un 25% de les hores lectives, de manera que caldrà adequar el projecte lingüístic.” Això implica que la resta dels alumnes, encara que no ho hagin demanat, també hagin de rebre la classe en castellà. 

D’una altra banda, la sentència refusa la petició de la família de traduir al castellà tots els rètols que hi ha a l’institut. La justícia espanyola també ha obligat l’escola Turó del Drac de Canet de Mar a fer el 25% de les classes de P5 en castellà i fa dues setmanes va obligar-hi l’escola Vora del Mar de Cubelles. (Font: Vilaweb). 

Això passa en un municipi en el qual l’alcalde, Pere Segura, del PDECat, es comunica amb els veïns en català i en castellà. T’abaixes els pantalons per raons estrictament electorals i al final no hi ha qui aturi lintegrisme espanyol, que no dubta en manipular un infant per satisfer els seus instints patriòtics més primaris.