dimecres, 2 de febrer del 2022

Granados també fa seva la festa major d’hivern

 


L’humorista Mariano 1,85, que ara resulta que també és de Salou, va pronunciar ahir el pregó de la festa major d’hivern del municipi, que dura fins dilluns vinent. 

Amb tot, no van ser les paraules de l’artista el més interessant de la vetllada, sinó el que va dir l’alcalde, Pere Granados, qui, com no podia ser d’una altra manera, també va tenir el seu moment de glòria. 

Per exemple, quan va recordar “el llegat cultural i festiu del nostre poble, perquè és allò que més alimenta el nostre sentiment de pertinença, i que més expressa la nostra identitat”. (Font: Ajuntament de Salou).

A veure, una mica dhumilitat, Pere. Parlar de llegat cultural i festiu d’una celebració que els joves de Salou es van treure de la màniga fa quaranta anys perquè a l’hivern s’avorrien parlar sense coneixement de causa. 

I que Granados emfatitzi el sentiment de pertinença i identitat d’una celebració que no té ni patró és tenir molta barra. 

Això ho diu per intentar quedar bé. La realitat és que Granados no mantenia cap mena de vincle social amb el Salou dabans. Pertanyia a una família immigrant i ell no es va integrar amb la gent daquí. De fet, al poble ningú no el coneixia fins que l’alcalde Esteve Ferran va cometre el gran error de ficar-lo en la llista de FUPS. 

A partir de llavors li va agafar gust a la cosa i no només li va fotre el partit a Ferran sinó que ha intentat netejar el seu passat per erigir-se en més salouenc i segregacionista que ningú. 

Pere, que al Salou de debò tots ens coneixíem. I tu no hi eres.