dijous, 3 de febrer del 2022

Klein compara l’antiga estació amb el mur de Berlín

 


L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha comparat l’antiga estació de trens de Cambrils, que vol enderrocar malgrat l’oposició veïnal, amb el mur de Berlín. 

Així ho va afirmar dimarts passat en fer balanç dels cent primers dies de mandat després de la moció de censura que el seu partit i la resta de les formacions nyordes van presentar el 28 de setembre passat contra el govern municipal d’ERC i Junts, del qual Klein en formava part, però del que va renegar a canvi que PSC, Cs, PP i dos regidors més (com diria Josep M. Bachs) el fessin alcalde. 

Klein creu que la demolició de l’estació “permetrà obrir Cambrils al mar”. (Font: Ajuntament de Cambrils). 

La desbaratada declaració de l’alcalde ràpidament va ser contestada per la plataforma Conservem l’Estació de Cambrils, que va lamentar que “la via de comunicació que va servir durant segle i mig perquè la gent arribés a Cambrils i pogués viatjar pel món, ara resulta que és un mur de Berlín, amb Ies connotacions històriques negatives de l’expressió. Ara descobrim que el mur no era ni tan sols la via, era una estació d’una soIa planta amb teulada a dues aigües!”.

“D’altra banda, malament anem si per obrir Cambrils al mar cal enderrocar una estació de 30 metres de llarg per 10 d’ample! Ho tornem a dir: l’antiga estació no impedeix veure al mar per la senzilla raó que des d’allí el mar no es veu!”. 

“Sospitem que no s’ha entès el que demana la plataforma: connectar les avingudes mantenint l’edifici! Volem les dues coses. I sabem que és possible perquè tenim les propostes de dos arquitectes que hem lliurat a l’Ajuntament! Que l’Ajuntament digui que és tècnicament impossible mereix que es demostri amb plànols, no s’hi valen els arguments d’autoritat!”. (Font: Conservem l’Estació de Cambrils).