diumenge, 20 de febrer del 2022

La covid deixa de millorar a Salou

 


A veure, ja sé que això de la covid li porta fluixa cada vegada a més gent. Malgrat que aquesta setmana en van morir dues persones a Cambrils. Van morir a Cambrils, però podien haver mort a Vila-seca o a Salou, perquè això va com va i toca a qui toca. 

Però per molt que li rellisqui a molts, que sàpiguen que a Salou el puto virus ja fa dos dies seguits que avança en lloc de recular. El risc de rebrot va pujar per primer cop divendres passat des del 28 de gener, i ahir ho va tornar a fer. I el mateix ha passat amb la velocitat de propagació del virus. 

Concretem: el risc de rebrot (un dels principals indicadors de l’evolució del coronavirus) era de 854 punts el dijous dia 17, i el divendres 18 va passar a 913 (+59). Ahir, dia 19, es va situar en 977 (+17). 

La velocitat de propagació del virus (un altre dels indicadors de referència) era dijous de 0,67 punts, i divendres va pujar fins als 0,73. I ahir va arribar als 0,81 (a partir d’1 el virus creix). És a dir, anem al revés de com hauríem d’anar-hi. 

Cambrils també va empitjorar ahir el risc de rebrot. Dels 1.367 punts del divendres ha passat a 1.425 (+58), i la velocitat de contagi ha crescut de 0,71 a 0,78. Només Vila-seca se’n surt. Però només una mica: el risc de rebrot baixa fins als 824 punts (-22), un descens força raquític. La velocitat de contagi, per contra, puja de 0,55 a 0,56. 

Prova que el coronavirus segueix ben viu i donant pel sac és el nombre de contagis: 17 a Salou, 13 a Cambrils i sis a Vila-seca. Tots ahir, segons el portal Dades Covid

Algú pot dir: “Bé, tampoc no són tants”. I és veritat, té raó, tampoc no són tants. Però si tenim en compte que el cap de setmana se’n fan molts menys testos, els positius diagnosticats resulta que són molts. 

Ara només falta que surti l'alcalde Pere Granados dient que la culpa de tot això és de Vila-seca i la Generalitat. Amb tots els partits amb representació municipal aplaudint. Com amb el ridícul que han fet amb Hard Rock.