divendres, 25 de març del 2022

Cambrils guarda un minut de silenci en record de Roldán

 


El ple de l’Ajuntament de Cambrils ha guardat avui un minut de silenci en memòria de Luis Roldán, de 78 anys, exdirector general de la Guàrdia Civil, mort ahir a Saragossa. 

L’homenatge s’ha dut a terme atenent els estrets vincles que Roldán mantenia amb el municipi, on comptava amb diverses propietats fruit del saqueig dels 2.200 milions de pessetes (una misèria, si ho comparem amb el que roba el PP) dels fons reservats i el cobrament de comissions. 

El reconeixement a Roldán ha estat una proposta conjunta del PSC-PSOE i Cs. Els primers perquè Roldán va ser un home clau al govern de Felipe González, i els segons perquè no entenen Espanya sense la Guàrdia Civil. 

També s’hi ha sumat el regidor del PP, David Chatelain, el polític que va aconseguir que la bandera espanyola tornés a la sala de plens després de la moció censura contra el govern secessionista d’ERC i Junts, i NMC, el partit de l’alcalde, Oliver Klein, “perquè jo sense els altres no vaig enlloc”. 

El record a la figura de Roldán no és el primer d’aquestes característiques que du a terme el consistori de Cambrils. 

Anteriorment, l’Ajuntament li va dedicar una avinguda a María Teresa Rivero, vídua de l’insigne empresari José María Ruiz-Mateos, un dels promotors del barri obrer de Vilafortuny, on precisament viu Carlos Romera, portaveu del grup municipal de Cs. 

A dalt, una altra Roldán, també de Cs durant un temps, amb les banderes del consistori cambrilenc de fons a mig pal.