divendres, 25 de març del 2022

Salou no té gens de pressa a resoldre el cas Villa Enriqueta

 


Operaris de l’empresa García Riera han començat aquesta setmana, amb tres mesos de retard, els treballs de restitució de la legalitat urbanística de Villa Enriqueta, el xalet d’estil noucentista situat al començament del passeig de Jaume I de Salou que entre el 2008 i 2015 va funcionar com a restaurant Vil·la Alexander. 

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va detectar el 2016 irregularitats en la concessió de les llicències i va condemnar l’Ajuntament a refer l’edifici, que forma part del catàleg de béns municipals protegits. Les obres de restauració costen 1.209.180,17 euros. 

Segons l’Ajuntament, la demora en el començament dels treballs està motivada perquè “ens hem trobat amb el problema que l’edifici no s’havia buidat, i els espais no estaven lliures per poder iniciar les obres. Ara ja es poden posar en marxa”. (Font: Diari de Tarragona). 

A veure, la sentència del TSJC és del 2016. I fins ara, el 2022, sis anys després, no comencen a complir-la. A sobre, hi posen excuses de mal pagador. 

Mentrestant, la factura de la indemnització, que no trigarà gaire a arribar, va creixent. I pot comportar una indemnització de 6,7 milions d’euros, que és el que demana Turispatrimonial, l’empresa propietària del xalet. 

Tranquils, no passa res, com sempre pagarem els que no en tenim cap culpa. I els altres, els responsables de veritat, se seguiran fent fotos. 

Tornem a trepitjar merda.