dilluns, 20 de juny del 2022

A Cs només els queda Cambrils

 


Ciutadans (Cs) continua el camí cap a la insignificança i desapareix del parlament andalús. El partit d’Inés Arrimadas tenia 21 diputats i fins a la convocatòria d’eleccions era el soci de govern minoritari a la Junta d’Andalusia.

Ara passa d’un 18,3% dels vots a vora un 3% i no obté ni un escó en cap de les circumscripcions. La desfeta del partit taronja ha estat una constant en les últimes eleccions i ha perdut gairebé tot el suport electoral en pocs anys. De fet, el candidat a Andalusia, Juan Marín, ja ha anunciat que presentarà la dimissió de tots els càrrecs dins de la formació.

En les eleccions a l’Assemblea de Madrid es va trobar sense representació després de perdre tots 26 diputats. A Castella i Lleó la desfeta no va ser total: de 12 escons en va conservar un i prou.

Això sí, a Cs sempre li quedarà Cambrils. L’únic ajuntament de Catalunya on governa de forma secundària gràcies a una moció de censura presentada el passat 28 de setembre.

Per cert, s’ha de ser molt optimista per pensar que el PP pugui assolir una majoria absoluta a Catalunya, com pronostica l’únic regidor del PP a Cambrils. En les eleccions catalanes del 14F del 2021 el PP només van treure tres diputats. Són tan minoritaris que no disposen ni per grup propi i queden relegats al grup mix.