dimarts, 28 de juny del 2022

Cs acusa Granados de pretendre un ‘pelotazo’ urbanístic a l’Eix Cívic

 


El portaveu de Cs a l’Ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet, ha acusat l’equip de govern (Sumem-PSC) d’intentar promoure una edificació exagerada a l’Eix Cívic per poder sufragar el cost d’un aparcament a la zona. 

“No s’entén que es vulgui generar sostre per finançar el projecte quan la urbanització l’ha de pagar la Generalitat. Tampoc no caldria aquest sostre en forma d’habitatges per finançar el pàrquing, com argumenta l’equip de govern, perquè es podria pagar amb una concessió privada o mixta”. 

Huguet també censura la seva manera d’actuar de l’alcalde, Pere Granados: “No escolta ningú, ni els representants municipals ni les associacions, i aquest és el seu problema. Només escolta quan afecta les seves possibilitats electorals; no n’hi ha més. Quan va veure les pancartes en contra dels veïns del barri de la Salut es va espantar, i per això ha fet marxa enrere, tot i que encara ningú no té clar què passarà amb les edificacions”, assenyala.


PP: Es va intentar que no hi hagués participació ciutadana


Per part seva, el portaveu del PP, Mario García, revela que l’alcalde va intentar enganyar els veïns: “El govern municipal ha actuat amb falta de transparència i allunyant-se del consens, ja que va intentar ocultar el tràmit de participació ciutadana”. 

“La paralització del projecte evidencia que el govern de Salou segueix actuant de qualsevol manera, sense tenir un projecte de ciutat definit i governant amb clars interessos electoralistes i partidistes. Aquest projecte hauria d’haver comptat amb el consens de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament així com dels diferents agents socials i entitats, fent prevaldre l’interès general sobre el partidista”. 

García troba excessius els edificis projectats, “ja que es restarà un espai que hauria de ser d’ús públic per a la ciutadania; es corre el risc de crear una barrera d’edificació nova en lloc d’un espai obert”. (Font: Diari de Tarragona).