diumenge, 26 de juny del 2022

Els xiringuitos de Cambrils segueixen sense tenir llum

 


La licitació dels xiringuitos de platja s’ha convertit en un autèntic maldecap per a l’Ajuntament de Cambrils. Mentre els antics adjudicataris han sol·licitat al jutjat la suspensió cautelar del concurs per a les temporades 2022-2025 per irregularitats i en demanen una altra convocatòria, els actuals gestors també se senten enganyats. Per començar, van perdre la Setmana Santa.

I després perquè quan van obrir no tenien aigua, clavegueram ni electricitat. Ara sí que disposen d’aigua i clavegueram, però no de llum, cosa que els obliga a utilitzar grups electrògens, indispensables per cuinar i subministrar energia a les neveres.

Una situació que portarà els empresaris a reclamar a l’Ajuntament una compensació econòmica quan s’acabi la temporada. Els costos diaris per l’ús dels grups electrògens arriben als 40 euros de lloguer i entre 100 i 200 euros pel gasoil cremat, ja que funcionen ininterrompudament les 24 hores i el preu del carburant està pels núvols.

Tot i això, fonts municipals deixen clar que el retard no és responsabilitat seva sinó de l’empresa encarregada de fer la connexió elèctrica.

Els generadors no només perjudiquen els empresaris sinó que, a més, provoquen una mala imatge del municipi. Sense oblidar les molèsties que generen de soroll i pudor de gasoil als veïns del voltant. (Font: Diari de Tarragona).