dilluns, 27 de juny del 2022

ERC s’atribueix un mèrit que no té amb l’aturada de l’Eix Cívic

 


L’avantprojecte d’Eix Cívic projectat per l’alcalde de Salou, Pere Granados, en l’antic traçat ferroviari ha generat un obert rebuig entre els veïns del barri de la Salut (els més afectats per la megaobra), que acusen Granados de pretendre-hi construir nous habitatges en detriment de les zones verdes que els va prometre. Al final, entre el rebuig d’aquests veïns i el fet que la Generalitat no té intenció de finançar de moment el projecte, l’alcalde ha decidit recular i aparcar aquesta operació urbanística en espera de temps millors.

El Diari de Tarragona ha parlat amb els portaveus dels partits de l’oposició sobre aquesta suspensió temporal: Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP). Segons Curto, “han estat la mobilització popular i la pressió dels grups de l’oposició el que ha portat l’alcalde a fer una fugida cap endavant vist el cost electoral que li pot comportar la seva mala gestió urbanística, que posa en risc el projecte d’Eix Cívic i embrió del futur tramvia del Camp de Tarragona” [que també passaria per la nova avinguda].

Les paraules de Curto em recorden aquelles pel·lícules de Bruce Lee en què sorties del cinema repartint hòsties a tort i a dret com si tu en fossis el protagonista. Amb el consegüent descollonament general, perquè foties pena.

És cert que hi ha hagut queixes dels veïns del barri de la Salut per l’ofensiva urbanística de Granados. Però parlar de “mobilització popular” sembla excessiu. I afirmar que la pressió dels grups de l’oposició ha estat determinant de la marxa enrere del projecte és passar-se de rosca, ja que és per pixar-se de riure.

És veritat que ERC, Cs i PP han fet algun al·legat en contra al ple, on tenen els seus minuts de glòria, però poca cosa més.

Esquerra confon realitat amb ficció. El que és amb allò que els agradaria que fos. I fins ara el seu paper a l’Ajuntament (inofensiu i inoperant) deixa molt a desitjar.