dissabte, 18 de juny del 2022

Un regidor de Cambrils va pronosticar la crisi de preus actual

 


El regidor d’Urbanisme de Cambrils, Enric Daza, s’ha felicitat a si mateix per haver començat les obres de remodelació de la rambla de Jaume I el mes de febrer passat perquè fer-les més endavant (al setembre, com demanaven veïns i comerciants afectats) hauria comportat un sobrecost dels materials del 30%. 

Els materials de la construcció van començar a encarir-se (un 22% de mitjana) l’octubre passat, un cop acabada oficialment la pandèmia. 

Les obres de la rambla es van adjudicar el 21 de desembre passat, quan ja se sabia que els preus portaven una deriva inflacionista, fruit de pressió alcista del petroli, la llum i el gas, que ho va arrossegar tot. 



Dir ara que tu ja sabies que tot això passaria recorda aquells que el 2009 van pronosticar la crisi del 2008. 

A més, el sobrecost dels materials no afecta l’Ajuntament que licita una obra sinó que el problema és per a les empreses que han guanyat el concurs. 

Prova d’això és que la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya ha denunciat que hi ha molta obra pública aprovada fa dos o més anys que es licita ara amb valors de llavors. 

Amb la qual cosa cap empresa pot agafar la feina per l’espectacular pujada del cost dels materials que s’ha originat, una imparable pujada de costos que Daza, pel que es veu, ja sabia.