dilluns, 18 de juliol del 2022

A Salou els forats es pinten

 


Si alguna cosa té de bo Salou és la cura amb què les nostres institucions municipals defensen el seu patrimoni. Efectivament, a lhora de custodiar-lo, poques ciutats del planeta s’hi esmercen tant com la capital de la Costa Daurada. 

Els forats als carrers en són un bon exemple, ja que es tracta dun del nostres tresors més preuats i fora un greu error no preservar-los. Bàsicament, perquè Salou, sense ells, no seria Salou, perdria gran part de la seva identitat. I, per tant, de la seva història.

L’Ajuntament és molt conscient d’aquesta necessitat de protegir-los. Per això s’ha fixat com a prioritat màxima mantenir-los en un estat òptim. Perquè, com s’ha dit, són una de les nostres possessions més valuoses. 

Prova de l’atenció que se’ls dispensa és la foto de dalt, al passeig de Jaume I, just al davant d’un altre exemple d’urbanisme exemplar: el xalet Villa Enriqueta. 

Els responsables municipals, sabedors del notable valor del forat, l’han mantingut intacte, pintant-lo de manera precisa per no interrompre la línia contínua, però sense alterar-ne l’essència, el contingut, que es manté incòlume per al gaudi col·lectiu. 

Ens trobem davant d’una altra mostra de la feina ben feta. Duna pulcritud en el treball que ens acosta cada vegada més a ser reconeguts internacionalment com a ciutat patrimoni de la humanitat. 

Versió forats, naturalment.