dissabte, 16 de juliol del 2022

El PSC faria bé en desempallegar-se d’un Granados acabat

 


El Partit dels Socialistes de Catalunya té previst aquest dissabte proclamar oficialment els seus caps de llista a set municipis del Camp de Tarragona: Rubén Viñuales (Tarragona) Andreu Martín (Reus), Alfredo Clúa (Cambrils); Rosa Maria Ibarra (Valls); Joan Anton Ramírez (Vila-seca); Valeriano Pino (Torredembarra) i Dani Caballero (la Bisbal del Penedès).

A la llista no surt l’alcalde de Salou, Pere Granados.

Granados no és del PSC, sinó secretari general de FUPS, partit que conserva les sigles del qui li va prendre a Esteve Ferran.

Sorprèn aquesta absència de Granados entre els nomenaments del PSC, perquè sí que hi ha els de Vila-seca i el de Cambrils.

És possible que el PSC s’estigui replantejant el nomenament de Granados? S’han adonat que l’alcalde de Salou està acabat políticament? Que la seva salut no és bona i que cada vegada s’assembla més a un iaio xaruc?

Tot això a conseqüència de la covid, que ha contret dues vegades en poc temps i que li ha deixat importants seqüeles. Com ara la pèrdua de memòria, infantilisme i cansament físic, entre altres anomalies.

Darrerament, Granados surt menys del que voldria. Es deixa veure en alguna festa perquè creiem que encara li queda corda, i poca cosa més. La seva darrera aparició pública va ser dimarts passat. I les setmanes anteriors el seu absentisme laboral ha estat notable. La raó és que no pot, per a desesperació seva, hauria destar de baixa i el món li cau a sobre. Recordeu que abans d’emmalaltir de la covid el trobàvem a la sopa?

El PSC és conscient d’aquestes lesions, però es dona temps per veure si Granados millora o es cura. Saben que si el nomenen candidat i Granados no està bé, fora encara més imprevisible, i es trobarien davant d’un greu problema. D’aquí la demora en la designació, segons les fonts consultades.

Fins ara, l’únic que ha dit que Pere Granados serà el número 1 del PSC a les municipals de l’any que ve és Granados mateix. El PSC, de moment, calla i atorga, però… i si es gira la truita? I si al final en prescindeixen?

En el cas que el PSC fes marxa enrere, sorgiria un altre contratemps. Granados governa gràcies al PSC. Se sentiria aleshores traït pels seus socis i trencaria amb ells? Si ho fes, estaria perdut.

Ja no queda gaire per a les municipals. I tinc la impressió que els últims deu mesos seran molt, però que molt entretinguts.

Menys per a Granados.

Perquè qui a espasa mata…