dilluns, 19 de setembre del 2022

L’Eix Cívic provocaria un excés de residents al barri de la Salut

 


“El barri de la Salut és el de més densitat d’habitatges de tot Salou. És per això que incrementar encara més aquesta densitat amb una concentració tan gran d’habitatges [previst amb l'Eix Cívic] és un disbarat i una raó de molt pes per a no construir-ne més en un barri ja molt saturat, per tots els inconvenients que aquest increment representa", expliquen els veïns sobre el macroprojecte urbanístic que promou a la zona l’alcalde, Pere Granados.

Amb la incorporació dels nous edificis el barri “passaria d’una densitat de 0,0168 a una de 0,0190, molt superior a la mitjana de la densitat d’edificacions del nucli urbà de Salou que és de 0,0124”, afegeixen.

Un altre aspecte desfavorable al projecte és un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua del 29 de juny passat que conclou que no està acreditat que la xarxa d’abastament de Vila-seca i Salou “pugui absorbir la nova demanda [d’aigua] derivada de l’increment d’habitatges”.

És a dir, ja no és només que la zona sigui inundable (fent inviable el pàrquing soterrat) sinó que l’actual xarxa d’aigua seria insuficient per cobrir les necessitats dels nous domicilis que es volen construir.

Vaja, que a Granados li creixen els nans.