dimecres, 19 d’octubre del 2022

El pitjor exemple de solidaritat

 


El de la solidaritat és un dels termes més prostituïts del món actual. S’utilitza per tot. I a ell acostuma a recórrer la classe política, segurament perquè la indecència i la falsedat de molts dels seus membres són la seva senya d’identitat.

Només cal dir que ets solidari perquè, per art de màgia, deixis de ser un cràpula i esdevinguis una magnífica persona, algú que pensa i es sacrifica pels altres.

Ahir, l’Ajuntament de Salou va informar que Ecovidrio, una presumpta entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclar els residus d’envasos de vidre a Espanya, ha posat en marxa per vuitè any consecutiu la campanya Recicla vidre per elles, en referència a les malaltes de càncer de mama, el dia mundial de les quals se celebra avui.

L’acte de presentació de la campanya, que va consistir a instal·lar dos contenidors de vidre de color rosa davant del mercat municipal, va comptar amb la presència de l’alcalde, Pere Granados, i de la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer.

Sí, molt solidaris els dos: un, a l’hora de fotre pancartes contra l’Eix Cívic; ella, aparcant el cotxe en una zona reservada per a minusvàlids perquè li venia de gust cruspir-se una paella.

Pel que fa a Ecovidrio, tampoc no és que sigui el millor exemple de solidaritat. Tant aquesta entitat com Ecoembes, la seva homòloga en el món dels envasos lleugers i de paper-cartó, es caracteritzen per una gestió deficient, la qual cosa provoca un encariment del servei que al final han d’assumir els ajuntaments, segons ha denunciat Greenpeace.

Sí, molt solidaris: Ecovidrio s’emporta la foto més maca, però al final és el ciutadà qui acaba pagant la feina mal feta.

Pel que fa als nostres dirigents locals, ja que hi som, siguem solidaris i llencem-los a la brossa el proper mes de maig. Ja és hora que treballin una mica entre tanta solidaritat!