dimecres, 26 d’octubre del 2022

Granados talla el ple molest per les preguntes sobre l’Eix Cívic

 


El ple municipal de l’Ajuntament de Salou ha acabat aquest migdia de manera sobtada (i de forma molt autoritària per part de l’alcalde, Pere Granados), clarament molest per les preguntes de l’oposició (ERC, Cs i PP) sobre l’Eix Cívic.

La tensió ha arribat a l’extrem que Granados ha afirmat de manera infundada que el president de l’associació de veïns i comerciants Barenys-Platja de Ponent, Rafel Querol, actua al dictat d’uns propietaris que només es mouen per interessos polítics, amb l’única finalitat de perjudicar-lo a ell.

El primer regidor a intervenir en el debat ha estat Mario García (PP), que li ha pregat a Granados que intenti arribar a un acord amb els afectats. “Ja que ens té vetats en les negociacions, intenti acostar posicions, deixi de vendre fum i de buscar el titular i no entri en una guerra de pancartes [que arrenca la Policia Local], perquè aquesta gent està en l’exercici de la seva llibertat d'expressió”.

El portaveu de Cs, Pere Lluís Huguet, encara ha anat més lluny i li ha dit a l’alcalde. “Jo cada vegada al·lucino més amb vostè. Només escolta els seus”. Tot seguit ha preguntat qui va donar l’ordre d’arrencar les pancartes reivindicatives (que reclamen menys edificis i més zones verdes) penjades a tocar de la via del tren, per on ha de discórrer l’Eix Cívic. El regidor de Seguretat Ciutadana, David González (PSC, el nou partit de l’alcalde), s’ha limitat a dir que ell no ha estat, i d’aquí no hi ha hagut manera de treure’l.

El tercer a fer ús de la paraula ha estat el regidor d’ERC Sebastià Domínguez, que ha preguntat a Granados per què l’Eix Cívic d’ara (que preveu equipaments no previstos anteriorment) no té res a veure amb el del febrer, quan en va presentar l’avantprojecte a so de bombo i platerets.

Davant les evasives de Granados, Domínguez li ha etzibat: “La diferència és que vostè abans no escoltava. Al final s’ha hagut de reunir amb els veïns i canviar d’idea. Vostè es va equivocar per no escoltar abans els veïns”.

El debat ha pujat de tensió en aquest punt, i ha estat quan Granados ha atacat Rafel Querol: “Va ser ell qui va canviar d’idea després de reunir-se amb veïns o propietaris que es mouen per interès partidista”.

Afegint tot seguit que els veïns bé que van participar en el procés participatiu convocat per tractar l’assumpte, donant a entendre que ara no tenen motius per queixar-se. Una afirmació que ha molestat els veïns presents, ja que la realitat és que Granados va intentar evitar aquest procés participatiu i només el va convocar com calia davant les denúncies de frau per part de l’oposició.

En veure llavors que alguns assistents feien gestos recriminant l’actitud de Granados davant el que consideren una manipulació dels fets, aquest ha tallat en sec dient: “S’aixeca la sessió”, malgrat que el ple encara no s’havia acabat.

A dalt, moment en què uns veïns s’aixequen de les cadires després de la abrupta i despòtica interrupció de la sessió.