dimarts, 18 d’octubre del 2022

La fi de l’era low cost amenaça el turisme de Salou

 


Les crisis econòmiques continuades, amb la pujada inevitable dels preus dels allotjaments turístics i l’encariment dels combustibles, està provocant la fi de l’era low cost. Una de les principals destinacions a preus de saldo és Salou, que, si continuen així les coses, podria perdre molts visitants, atès que viatjar torna a ser un petit luxe.

“La tarifa de vols i hotels s’ha disparat aquest estiu, amb un ral·li alcista que no sembla afluixar. L’encariment es consolida per a l’últim trimestre de l’any i principis del que ve, segons les dades recopilades pels principals motors de reserves”.

“La tarifa mitjana diària per habitació a Espanya se situa en 113,76 euros aquest 2022, quan el 2019, any de rècord turístic, va ser de 97,23 euros”, expliquen fonts del sector.

“Els consumidors que estaven acostumats a poder viatjar de forma molt barata ho tindran ara més complicat, per a tota aquesta borsa de població resultarà costós”, diu per la seva banda un altre entès en la matèria.

“Totes les aerolínies han pujat tarifes aquest any i, de fet, les promocions de vols molt barats que llançaven de forma periòdica pràcticament s’han extingit”.

“Quan els viatges s’encareixen, les persones solen triar destinacions més properes, com ha passat durant la pandèmia –encara que per altres motius–, i augmenten l’estada mitjana, un dels objectius del sector”.

“Això significa que baixarà la demanda? A curt termini sembla que no, segons indiquen les empreses del ram. La classe mitjana alta no renunciarà a viatjar. Sempre hi haurà, a més, una borsa de persones adinerades que es puguin permetre unes bones vacances”. (Font: La Vanguardia).

El dubte és si aquesta gent tindrà ganes de venir a Salou, on ja sabem el pa que s’hi dona.