dissabte, 15 d’octubre del 2022

Salou planta arbres que s’adapten al medi urbà

 


Poc després que les xarxes socials denunciessin la tala aparent indiscriminada d’arbres al parc Manuel Albinyana, l’Ajuntament de Salou explicava que està procedint a reposar l’arbrat en aquest indret perquè alguns arbres es trobaven en mal estat i suposaven un perill per als ciutadans.

El departament de propaganda de l’alcalde aprofitava l’avinentesa per afegir que en lloc dels arbres malalts s’hi plantaren altres varietats “que s’adaptin millor a les condicions del medi urbà de Salou i al canvi climàtic”. (Font: Ajuntament de Salou).

El consistori no concreta quina mena d’exemplars són els afectats. Però tot indica que, entre altres, es tractaria d’eucaliptus, un arbre que pot viure 200 anys o més, que és el temps que a Granados, en principi, li agradaria ser alcalde de Salou.

El parc Manuel Albinyana porta aquest nom des del 30 d’octubre del 2011. És a dir, fa gairebé dotze anys que li van dedicar.

L’Ajuntament també destaca a la seva nota el seu compromís en la defensa del medi ambient. Però si realment això fos cert, no haurien estat tan rucs de comprar uns camions de la brossa tan grans que després no passaven per alguns carrers del municipi.

La solució que van trobar llavors va ser decapitar les moreres que feien nosa (foto de dalt), i mai més es van reposar.

Ens trobem davant d’una nova mostra d’ecologisme de pacotilla, on preocupa més dur a la solapa la xapa de l’ONU per al desenvolupament sostenible que preservar de debò la natura.

O potser el que ens volen transmetre amb aquests arbres morts és el seu trist llegat com a polítics, que tant de bo no haguéssim de patir més.

Un darrer apunt: al costat dels contenidors que hi ha en segon terme a la foto de dalt s’hi veuen noves espècies arbòries. Aquestes sí que són genuïnes de Salou!