dimecres, 2 de novembre del 2022

La Pepita fa 100 anys

 


El 1922 es va estrenar The Toll of the Sea, que va ser el primer llargmetratge en Technicolor. També aquell any va ser el primer en què es va poder tractar amb insulina un malalt de diabetis, i després de diversos anys turbulents i d’un descontentament social generalitzat provocat pels anys de la postguerra a Europa, el feixista Benito Mussolini (una antecessora de la Meloni actual) assolia el poder a Itàlia. 

També va ser l’any de la creació de l’URSS, que ara Putin vol recuperar. I l’octubre es fundava la British Broadcasting Company, una de les cadenes de notícies més respectades del món i la primera empresa de televisió i ràdio del Regne Unit. 

Més a prop nostre, el 1922 naixia Josefa Badia Casas, més coneguda com Pepita, que acaba de ser felicitada per l’alcalde de Vila-seca amb motiu del seu centenari. Segura diu que, encara que sembli un tòpic, la Pepita aparenta ser més jove del llarg segle de vida que carrega a sobre. 

“Quina vitalitat, quantes històries per explicar i recordar i quantes vivències al llarg del temps”, diu l’alcalde, que l’ha anat a felicitar.