dissabte, 24 de desembre del 2022

Salou aprova un pressupost al gust de Granados

 


L’Ajuntament de Salou va aprovar dimecres passat el pressupost per al 2023, que puja a 57.568.466,44 euros, un 6,8% més que el d’aquest any.

En presentar-lo, el regidor d’Hisenda, Yeray Moreno (PSC), va tenir la barra de presentar-lo com un pressupost social, quan és un pressupost clarament electoralista, que anteposa les eleccions municipals del proper mes de maig a les necessitats del municipi.

Així ho va expressar el portaveu del PP, Mario García, que va afegir que els comptes s’han elaborat al marge dels partits de l’oposició. “Una cosa és que vostè allargui la mà —li va dir a Yeray— i una altra de molt diferent és que després accepti les nostres propostes”.

Mario va afegir que el pressupost és “poc realista, sense planificació, sense transparència i no respon a les necessitats dels veïns. I a més és electoralista”.

Per sustentar les seves acusacions, el popular va assenyalar que es destinen dos milions d’euros a “despeses diverses i esdeveniments no programats”. És a dir, sense concretar res i per a ús discrecional. I 500.000 euros més a fons de contingència, 300.000 de càrrecs de confiança i alcaldia es reserva 400.000 euros. “Molts més diners dels que es destinen a atenció social”.

Al capítol d’inversions, un milió i mig d’euros dels comptes aniran a millores municipals. “És a dir, a arreglar allò que no s’ha fet en els tres anys precedents”, principalment a la via pública, que és on es nota més.

En termes semblants es va expressar Sergio Susín, alcaldable de Cs, que va qualificar de “decebedors” els pressupostos dels darrers quatre anys. “No s’han abaixat els impostos malgrat la crisi i la pandèmia”, els va retreure.

Marçal Curto, portaveu d’ERC, tampoc no es va mossegar la llengua. “No és un pressupost social, són una enganyifa als contribuents”. Marçal també els va retreure les quatre modificacions de crèdit dutes a terme aquest any, en un intent de fer quadrar els comptes.