diumenge, 8 de gener del 2023

Els Reis reconeixen que venir a Cambrils és un atracament

 


Tot i que les festes de Reis són d’allò més tendre, no tot són flors i violes, ni molt menys. A Sineu (Mallorca), per exemple, Baltasar no va voler entrar a l’església de Santa Maria del municipi perquè és musulmà i això anava contra les creences religioses.

També a Mallorca, però aquesta vegada al municipi de Felanitx, l’Ajuntament ha lamentat “l’actuació desafortunada” d’un dels reis durant la cavalcada perquè anava borratxo.

A Sevilla, hi ha hagut nombroses queixes per la brutícia d’alguns carrers després de la cavalcada, amb papers i embolcalls de caramels enganxats a l’asfalt i les voreres.

A Roquetas de Mar (Almeria), l’oposició municipal ha exigit responsabilitats a l’equip de govern després que els Reis es quedessin sense caramels per llançar o es donessin d’un en un provocant el desencís dels infants, malgrat que es van pagar 230.000 euros a l’empresa encarregada de la cavalcada.

Cambrils (a dalt) tampoc no ha estat exempta d’incidents. Tot just desembarcar al port, el rei Gaspar va aixecar les mans com a mostra de l’atracament que l’Ajuntament de la ciutat està perpetrant contra la població amb les obres de remodelació de la rambla de Jaume I. 

El consistori no només incompleix els terminis promesos sinó que, a més, els costos s’han encarit un milió d’euros. 

Segur que la culpa d’aquesta imprevisió la té la guerra d’Ucraïna.