dissabte, 28 de gener del 2023

Salou elimina una partida de 80.000 euros de serveis socials

 


És la cançó més repetida a l’Ajuntament de Salou cada cop que s’aproven els pressupostos: que són socials, que estan pensats per ajudar els més desafavorits i que la prioritat és que ningú es quedi enrere.

Doncs bé, el portaveu d’ERC, Marçal Curto, va denunciar ahir al ple que l’equip de govern ha eliminat una partida de 80.000 euros de la regidoria de Benestar Social. Una quantitat important i molt necessària perquè garanteix el funcionament del dia a dia del departament. Marçal va demanar explicacions sobre aquesta incomprensible retallada.

L’encarregat de respondre-hi va ser el titular d’Hisenda, Yeray Moreno, nou sagristà de l’alcalde. Va dir que la supressió era a causa d’un “ajustament de les partides” perquè amb l’encariment de la vida no s’arriba a tot arreu.

L’alcalde, Pere Granados, també hi va ficar cullerada per anunciar que si aquests diners fessin falta de veritat, es procediria a una modificació de crèdit i problema resolt.

És a dir, es farien tripijocs comptables o es demanaria un préstec perquè la regidoria tingués els recursos econòmics promesos i que han estat anul·lats.

Amb això, el d’Albox reconeix que l’aprovació dels pressupostos és pura comèdia, ja que després fan el que volen i, si cal, s’executen els artificis comptables que convinguin perquè el consistori continuï tirant endavant.

Insisteixo: el dia que es faci una auditoria a l’Ajuntament de Salou, ens quedarem en pilotes.