dilluns, 27 de febrer del 2023

Granados aconsegueix que ERC aplaudeixi Cs

 


Sergio Susín, alcaldable de Cs a les properes eleccions municipals del 28 de maig, és el nou portaveu del grup municipal taronja en substitució de Pere Lluís Huguet, que deixa la política activa.

Així es va comunicar al ple de la setmana passada. L’alcalde, Pere Granados, va donar la benvinguda al càrrec a Susín i li va oferir “mà estesa”. “És molt important el diàleg. Compti amb l’alcalde per a qualsevol mena de qüestió”, li va dir el d’Albox. Encara que tots sabem (perquè ja coneixem Granados) que una cosa és dir i l’altra és fer.

Amb tot, el que més va sobtar no va ser la designació de Susín sinó que el portaveu d’ERC, Marçal Curto, va felicitar Huguet per la feina duta a terme aquests gairebé quatre anys al capdavant de Cs.

Curto va elogiar la “plena transparència” d’Huguet amb la política municipal salouenca, “malgrat que ideològicament estem molt lluny”.

I és cert, cal felicitar Huguet per la tasca prestada durant aquest temps. Per començar, li va aturar els peus a l’alcalde durant la campanya de les municipals del 2019, aconseguint que la Junta Electoral prohibís l’ús partidista que Granados estava fent de les xarxes socials municipals. I sovint Huguet ha posat contra les cordes un alcalde autòcrata i gens dialogant, que utilitza el consistori com si fos propietat seva i al marge dels altres partits.

A l’Huguet, el trobarem a faltar. Però també és bo per la política que hi hagi relleus.