divendres, 3 de febrer del 2023

Granados hipoteca Salou amb un nou contracte de la brossa

 


L’Ajuntament de Salou va aprovar dimecres passat en un ple extraordinari i urgent treure a concurs la nova concessió per a la recollida de residus i la neteja viària del municipi. L’equip de govern de Sumem i el PSC hi van votar a favor, mentre que l’oposició en bloc (ERC, Cs i PP) hi va votar en contra.

El nou contracte tindrà una vigència de 12 anys i superarà els 110 milions d’euros a banda de l’IVA. Una concessió que el govern abandera amb l’argument de millorar el servei actual i assolir els estàndards de reciclatge que fixa Europa.

La contractació del servei d’escombraries s’havia d’aprovar en el ple de divendres passat, però l’interventor va advertir d’irregularitats.

Segons assegura, la resolució per mutu acord de l’actual contracte “no ha seguit el procediment legalment previst”. També qüestiona la manera com s’ha dividit en lots el contracte, els criteris de valoració que s’hi han establert o l’estructura de costos, que no coincideix amb la que es va aprovar en ple l’estiu passat.

“L’actual concessió la van anunciar a so de bombo i platerets en l’anterior mandat i resulta que ha estat un fracàs. Segurament ho tornen a fer ara, però una vegada més ho fan de pressa, sense escoltar i per interessos electorals”, va criticar el regidor d’ERC Sebastià Domínguez.

“No es pot aprovar amb un informe desfavorable de l’interventor el contracte més gran que es licitarà en aquest mandat i en els següents”, va dir el portaveu de Cs, Pere Lluís Huguet. Per al popular Mario García, “no és normal que la licitació més important de la història d’aquesta corporació tiri endavant amb un informe contrari del principal òrgan de fiscalització de l’Ajuntament”. (Font: Diari de Tarragona).

Quins ous que té el d’Albox, no fa cas a ningú.