divendres, 10 de març del 2023

La cessió dels terrenys de l’antiga estació pot costar un milió d’euros

 


El grup municipal d’ERC ha denunciat la “mala gestió” de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, amb la signatura de la concessió administrativa amb Adif per poder adequar els terrenys de l’antiga estació de tren. La portaveu del partit, Camí Mendoza, ha apuntat que aquest acord podria costar més d’un milió d’euros als cambrilencs.

La republicana ha començat la seva explicació assegurant que l’equip de govern no havia informat el compromís adquirit amb Adif per poder fer ús del sòl que ocupava l’estació i connectar així les avingudes de Vidal i Barraquer i d’Horta de Santa Maria. Mendoza ha qüestionat la “incoherència i secretisme” d’un acord que comporta “molts riscos” pel futur de les arques municipals.

Segons la republicana, la concessió administrativa estableix que en un termini màxim de quatre anys l’Ajuntament haurà de comprar aquests terrenys d’Adif.

El cost no s’ha inclòs en aquest document signat, però, en un annex, l’entitat pública ferroviària estima que el sòl ocupat té un preu d’1.277.120,08 euros per un tram de 1.779 metres quadrats.

Adif cedeix els terrenys gratuïtament quan no hi ha un aprofitament urbanístic, com és el cas, segons afirma Mendoza, qui aporta també un informe de l’arquitecte municipal que diu que aquesta compra no s’ha de fer efectiva perquè l’ús que se’ls donarà és per vials i no per treure un rendiment econòmic.

“Si s’adquireixen aquests terrenys suposarà un sobrecost pels cambrilencs. És un acord fruit de les presses”, ha lamentat l’alcaldable d’ERC. (Font: Revista Cambrils).