dimarts, 28 de març del 2023

Queden dos mesos perquè Granados deixi de ser alcalde de Salou

 


El pròxim 28 de maig hi ha eleccions municipals. Això vol dir que queden dos mesos justos perquè Pere Granados deixi de ser l’alcalde de Salou. D’aquí a dos mesos al d’Albox dia se li acabarà el somni, que és una ambició: arrabassar-li a Esteve Ferran el títol de ser qui més anys ha estat alcalde de Salou. 

Ferran va ser alcalde durant quatre mandats seguits; Granados només en porta tres, a més dels dos anys extra aconseguits gràcies a la moció de censura. Per assolir el seu propòsit, el dia 28 necessita almenys 11 regidors, que és la xifra màgica de la majoria absoluta. Perquè cap altre partit li donarà suport. 

Ell confia que també surti escollit Marc Montagut, però l’actual regidor d’urbanisme ho té magre. Si en les passades eleccions Martina Fourrier, amb Fem Salou, Fem República, es va quedar a les portes del consistori, pitjor ho tindrà Ara Pacte Local, la formació en què ha recalat Montagut. 

Granados ha enganyat tothom, només li queda el PSC; cap altre partit es prestarà al seu joc. Ell és conscient que ho té difícil, molt difícil. Per això fa setmanes que mobilitza les seves hordes sense descans. I malbarata ingents quantitats de diners públics en obres i festes arreu. 

Salou mai havia viscut aquesta disbauxa electoral. El cap de setmana passat fins i tot va demanar el vot als gossos. 

Però el destí és implacable; fart del seu divisme i absolutisme, el posarà al seu lloc: la paperera de la història. Granados encara no s’ha adonat que la gent n’està farta, d’ell. I que la seva caiguda, que serà ensems un alliberament col·lectiu, serà més que aplaudida. Perquè aleshores Salou sí serà lliure de veritat.