dijous, 23 de març del 2023

Vila-seca repinta de blanc aparcaments taronja per baixa utilització

 


Cinc mesos després d’implantar zones d’aparcament taronges limitades a 15 minuts, l’Ajuntament de Vila-seca ha tornat a repintar de blanc algunes d’aquestes places a causa del baix índex d’ocupació per part de la ciutadania. Concretament, n’ha eliminat sis del tram final de l’avinguda Ramon d’Olzina. En queden encara 120 de repartides per diversos carrers del municipi.

El consistori va crear aquest sistema amb la voluntat d’ajudar el comerç local i facilitar als veïns fer gestions de curta durada a zones congestionades. El límit de 15 minuts és vigent únicament en horari comercial. A partir de les 20 hores es pot aparcar fins l’endemà al matí.

Des del primer moment, la mesura va generar controvèrsia. Un grup de veïns van recollir 2.000 signatures en contra i les van presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Sostenen que aquesta zona taronja perjudica els residents perquè els obliga a aparcar lluny de casa i afirmen que al darrere hi ha un afany recaptatori, ja que “ara et poden multar si et passes dels quinze minuts on abans era gratis estacionar”.

Així mateix, defensen que les grans superfícies comercials del municipi ja disposen del seu propi pàrquing i que els petits comerços no perden clients perquè no es pugui aparcar a la porta de les botigues.

Paral·lelament, el consistori ha adequat un solar a tocar del Castell com a zona d’aparcament gratuït i sense limitació horària, amb 230 places disponibles. (Font: Diari de Tarragona).

Decidim Vila-seca és un dels partits que ja s’ha congratulat de la rectificació i ha recordat que “nosaltres ja ho vam dir”, una variant del “i tu més”.