dijous, 6 d’abril del 2023

Salou incompleix el pla de sequera de la Generalitat

 


Un total de 64 municipis amb més de 20.000 habitants estan obligats a presentar plans d’emergència contra la sequera. Tenien fins al juny del 2020 per presentar-los, seguint el que estableix el pla especial de sequera, del gener del mateix any. No obstant això, fins ara només l’han aprovat menys de la meitat (27).

D’aquests, 11 han obtingut una valoració desfavorable per part de l’Agència Catalana de l’Aigua: Cambrils, Castellar, Manlleu, Mollet, Olesa, Rubí, Salt, Sant Joan Despí, Tarragona, Vila-seca i Salou.

Als plans d’emergència, els ajuntaments han de definir les mesures específiques que aplicarien en cada cas (limitacions d’usos per a diversos sectors), en funció dels escenaris de sequera (prealerta, alerta, excepcionalitat i emergència).

A més, han de garantir que compleixen les dotacions màximes establertes al pla especial de la Generalitat. (Font: La Vanguardia).

El 13 de març passat, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va demanar “un ús racional, eficient i responsable de l’aigua”, atès que es tracta “d’un recurs escàs”. I va reclamar a la ciutadania que segueixi “bones pràctiques” per tal d’evitar el malbaratament d’aquest bé ara tan preuat. (Font: Ajuntament de Salou).

Es confirma novament que aquest home menteix més que si fos president de la gestora del PSC.