dimecres, 31 de maig del 2023

El ple de la llagrimeta

 


L’Ajuntament de Salou ha celebrat avui un ple ordinari sense avisar (com sempre, vaja!) en què el que ha durat més temps han estat els repetitius discursos d’alguns dels que se’n van.

I és que després de les municipals de diumenge passat, a 12 dels 21 regidors els toca fer la maleta perquè n’entren altres al seu lloc.

Els que marxen són Jesús Barragán (FUPS), també conegut com a Berrinches o Matusalem, que era al consistori des que el gener del 1991 es va constituir la junta gestora.

També toquen el dos (ja era hora!) altres històrics com David González i Daniel López, tots dos del PSC. El primer va entrar el 2008 com a tècnic i després, el 2009, ja es va quedar com a regidor. López era regidor des del 2007. O sigui, que tela marinera també el temps que hi han estat, a l’Ajuntament, servint el poble, com han destacat aquest matí en les seves intervencions.

Del PSC també plega Estela Baeza, que no ha dit res. Perquè si hagués parlat necessàriament hauria hagut de recordar el calvari que ha viscut aquest mandat després de l’assetjament laboral i psicològic patit per part dels seus companys del grup municipal i del partit.

Tampoc no ha obert boca Pedro Madrona, un altre dels que diuen adeu. Era un dels que sobraven a la llista de Pere Granados. El seu treball ha consistit a captar el vot aragonès per a la causa del d’Albox; és a dir, que ja ha complert.

Els que foten el camp en bloc (i això ha estat una carnisseria en tota regla) són els quatre de Cs. Pere Lluís Huguet ja havia anunciat que no es tornaria a presentar. Tampoc eren a la llista Reyes Pino i Nuria Martín. Només quedava Sergio Susín, que al final no ha sortit elegit. Raó per la qual, si vol seguir en la política, haurà de buscar nous aires, com és el cas d’Huguet, al PP, ja que el d’Arrimades desapareixen arreu.

I després hi ha tres dels quatre regidors d’ERC que també pleguen veles: Marçal Curto, Míriam Martínez i Sandra Zamora. Cap d’ells no hi ha entrat, perquè Marçal, el de més amunt d’ells, anava el cinquè de la llista i ERC només ha tret quatre representants.

Per cert, cap dels tres d’ERC no ha intervingut en un espectacle tan entendridor com el d’aquest migdia.

El moment més emotiu de la sessió, per no anomenar-lo més teatral, ha estat quan Barragán s’ha posat a plorar, amb solidaris copets a l’esquena per part dels companys que tenia al costat. Perquè això de marxar a casa després de tres dècades llargues al consistori deixa un buit molt gran, sobretot econòmic.

Perquè és clar, no és el mateix viure de la política que estar donant hora al taulell de l’ambulatori amb cara de mala hòstia, que és el que li va tocar durant els dos anys que Antoni Banyeres va ser alcalde de Salou (sens dubte, el millor alcalde que fins ara ha tingut Salou), fins que el funest Pere Granados (que aquest sí que no hi ha manera que marxi), amb la seva moció de censura el va rescatar i li va restituir el rang que merescudament li corresponia.