dissabte, 20 de maig del 2023

La CUP demana un altre model turístic, just el que no vol Granados

 


La CUP de Tarragona i Vila-seca han presentat avui les propostes d’ambdues formacions amb l’objectiu de reduir el turisme i deixar de dependre d’aquest monocultiu. Argumenten que el model territorial afecta tothom i citen el creixement del Port de Tarragona com a exemple, “amb la zona del ZAL o el futur contradic de Llevant per rebre més creuers al costat de la Pineda”.

Eva Miguel, cap de llista de la CUP a Tarragona, ha assenyalat que el model turístic actual “està esgotat, és totalment insostenible, fomenta la precarietat laboral i expulsa els veïns dels seus barris”.

La cupaire ha criticat la política del Port de Tarragona “que pretén continuar augmentant l’arribada de creuers” i ha recordat que ERC “es va posicionar a favor d’aquests monstres del mar”.

Alhora, Glòria Miguel, cap de llista de la CUP de Vila-seca, ha insistit que l’ampliació del Port de Tarragona “la patim totes”. La candidata de Vila-seca assegura que des del municipalisme transformador “podem fer petits passos per avançar cap a un model econòmic més just, diversificat i al servei dels treballadors”.

En aquest sentit, Miguel també aposta pel decreixement turístic “amb una nova regulació sobre els pisos d’ús turístic per limitar i eliminar llicències i reduir l’oferta de places hoteleres”. També demana impulsar la creació d’un centre de recerca sobre el sector primari i crear un banc de terres “per recuperar cultius abandonats o en perill d’abandonament, iniciant plans d’ocupació per treballar aquestes terres i posar a disposició dels menjadors escolars els productes” i fomentar la implantació de cooperatives. (Font: Catalunya Press).

La putada és que el que vulguin votar la CUP hauran d’anar a Vila-seca, ja que a Salou no es presenta.

A sota, un que segur que no votarà la CUP.