dimarts, 6 de juny del 2023

Hard Rock gastarà una cinquena part de l’aigua de Riudecanyes l’any

 


El macrocomplex turístic i de joc Hard Rock projectat a Vila-Seca i Salou gastarà 1.086.000 metres cúbics (un hectòmetre) d’aigua l’any, segons ha admès la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Jordà explica que “quan l’Institut Català del Sòl va plantejar la possibilitat d’instal·lació del BCN World, l’activitat suposava un consum d’1.167.393 metres cúbics d’aigua l’any”, però atès que “el projecte s’ha anat reduint de dimensions, la darrera dada està xifrada en un consum d’1.086.000 metres cúbics/any”.

La consellera ha remarcat que la competència de l’abastament és municipal i que els ajuntaments de Vila-Seca i de Salou, membres del Consorci d’Aigües de Tarragona, van justificar davant l’Agència Catalana de l’Aigua que “disposen d’una reserva conjunta suficient per fer front a aquest desenvolupament”.

La dada es coneix en un moment en què el país pateix un estat de sequera sense precedents i amb una aigua del riu Ebre cada cop més escassa per efecte del canvi climàtic.

Però això és igual, l’important és seguir emportant-se l’aigua d’allà perquè als turistes d’aquí no els falti de res. Tot això amb l’aval de dos alcaldes, el de Salou, Pere Granados, i el de Vila-seca, Pere Segura, a qui els importa un rave contribuir a l’espoliació dels recursos naturals que pateixen les Terres de l’Ebre.

Aclariment: perquè us feu una idea de la bestialitat d’aigua que representa un hectòmetre, el pantà de Riudecanyes en té cinc. És a dir, Hard Rock malbarataria una cinquena part de l’aigua que hi ha a Riudecanyes en un any. Dic consumiria perquè ara l’embassament és buit a causa de la sequera.