diumenge, 4 de juny del 2023

Vox ja comença a donar-nos pel sac

 


Vox, que venia de tenir només tres regidors a tot Catalunya, ha multiplicat el nombre de representants als ajuntaments de tot el país. Han passat de 3 a 124 edils. En total, sumen més de 150.000 vots.

L’extrema dreta ha entrat gairebé a tot arreu on es presentava: destaca el cas de Barcelona, amb dos regidors neofeixistes, però també va assolir bons resultats a Terrassa, a l’Hospitalet de Llobregat, a Cornellà de Llobregat i a Sabadell.

A més, tindran presència als plens municipals de gairebé totes les grans ciutats, des de Lleida fins a Salt —on pugen fins a quatre regidors— passant per Mataró (on són la tercera força, amb quatre regidors), Manresa, Figueres o fins i tot Girona, on superen el 5% dels vots i aconsegueixen un regidor.

La fortalesa de la formació d’extrema dreta s’ha vist reflectida novament a la conurbació tarragonina: l’eix Vila-seca-Salou-Tarragona-Reus-Constantí, amb un 10% de mitjana. (Font: El Crític).

En el cas concret de Salou, la ultradreta ha estat la tercera força més votada, per darrere de Sumem per Salou-PSC, ERC i superant el PP. Ha tret 931 vots, enfront dels 371 del 2019, la qual cosa li garanteix tres regidors.