dissabte, 22 de juliol del 2023

Els cinc falsos motius pels quals ERC entra al govern de Granados

 


ERC ha publicat un vídeo en què el seu portaveu a l’Ajuntament de Salou, Sebastià Domínguez, explica les cinc raons que els han portat a entrar al govern de Pere Granados (Sumem per Salou-PSC).

La primera, “perquè volem Salou, i de manera democràtica i assembleària la secció local ha decidit que l’única manera és entrant al govern”.

La segona, “perquè no ens podem asseure al costat de l’extrema dreta. Aquest pacte garanteix la lluita ferma contra qualsevol classe de discriminació i desigualtat”.

La tercera, “perquè és un pacte programàtic que ens permet liderar aquelles àrees que més hem criticat d’anteriors governs: seguretat, neteja, sostenibilitat, habitatge i cultura”.

La quarta, “perquè es garanteix un Eix Cívic de consens i amb participació ciutadana”.

I cinquena, “perquè hi havia una amenaça real que el PP i Vox convertissin l’Ajuntament en ingovernable i transformar-lo en un circ”.

Anem a pams:

Sobre la segona raó (la primera me la reservo per al final), ERC sempre s’ha assegut amb l’extrema dreta. N’és una prova l’últim mandat, en què van arribar a acords amb el PP i Cs. Fins al punt que al ple de febrer el llavors portaveu republicà, Marçal Curto, va arribar a felicitar Pere Lluís Huguet, llavors portaveu de Cs, quan aquest va anunciar que es retirava, per la bona entesa que hi havia entre tots dos. Per no parlar de la coincidència de parers moltes vegades entre ERC i Mario García (PP).

Sobre la tercera raó, sí que ERC assumeix regidories que li agraden, però són de molt poc pes, ja que les importants se les queda Granados. I quan parlen de la de cultura, ERC només té la gestió de la cultura tradicional i popular, la resta segueix sota la vara del d’Albox.

Sobre la quarta raó, que Esquerra garanteix un Eix Cívic de consens, molt em temo que seran la corretja de transmissió de Granados: aquest els pressionarà perquè la Generalitat financi un projecte que l’alcalde s’ha tret de la màniga, unilateralment i esperant que algú pagui. I sense controlar urbanisme, que és de Granados, el paper d’ERC serà merament simbòlic, testimonial, fer d’apuntador.

Sobre la cinquena raó, que hi havia una amenaça seriosa que el PP i Vox fessin ingovernable l’Ajuntament, això és una mera hipòtesi, una eventualitat. Una excusa més per allargar la llista. I a més, això és el que cal fer: dinamitar el govern de Granados, acabar amb ell, com deien que farien els republicans fins no fa gaire.

I respecte al fet que han pactat amb Granados perquè volen Salou (primera raó), aquest és el cop de teatre perfecte per justificar l’injustificable: que t’obres de potes pel bé de Salou.

El que no pot fer ERC és posar-se al servei de Granados, ser de l’escola de l’amén. Si el que vols és canviar Salou, tal com vas prometre en campanya, ho has de fer tombant les seves propostes, desbaratant els seus plans amb la resta dels partits de l’oposició. Això és democràcia i no aconseguir que et votin en assemblea uns militants que saps com utilitzar. Parlem de pactar amb l’oposició, no de vendre’t a Granados.

Esquerra diu ara que el PP és una amenaça per a Salou, però amaga que en el mandat passat el PP va treballar més per Salou que els republicans. I això que el PP només tenia un regidor i no quatre com Esquerra!

ERC ha faltat al seu compromís electoral, ha trigat a justificar-ho i al final pacta amb Granados perquè amb ell, que sap com torejar-los, s’hi troben bé. Quelcom que no és nou: el 2019 ERC també es va oferir a Granados, que els va rebutjar. I ara que el tenien agafat per les banyes, van i capitulen.

A qui vols enganyar Esquerra?