dissabte, 29 de juliol del 2023

ERC blanqueja el PSC de Granados

 


L’exalcalde de Tarragona Pau Ricomà (ERC) ha esclatat contra el pacte de la Diputació entre els republicans i PSC perquè inclou un càrrec destinat a un investigat pel cas de corrupció dels socialistes anomenat Inipro. Es tracta de Gustavo Cuadrado, que serà cap de gabinet gràcies a l’entesa, i a qui el fiscal l’acusa de facilitar a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, l’adjudicació de manera fraudulenta del contracte d’intervenció i potenciació de l’associacionisme de la “població nouvinguda” a l’empresa Inipro.

Davant d’això, Ricomà ha carregat contra el pacte que permet que es col·loqui aquesta persona pendent de judici perquè “s’està contribuint a una operació de blanqueig indigerible”. I ha assegurat que és la decisió que l’ha fet sentir “més vergonya” dels seus 23 anys de militància.

Ha defensat que li semblen “lícits” els acords municipals i supramunicipals amb el PSC, però que el que és “inacceptable és atorgar aquest càrrec a una persona pendent de judici acusat de buidar els serveis socials Tarragona per pagar campanyes partidistes”. (Font: El Punt Avui).

Val a dir que Gustavo Cuadrado va ser qui li va obrir les portes del PSC a l’alcalde de Salou, Pere Granados, perquè pogués liderar el partit socialista en coalició electoral amb FUPS durant les passades municipals.

Una aliança que li va permetre guanyar les eleccions, però lluny de la majoria absoluta que esperava, raó per la qual ha pactat amb els republicans.