dijous, 27 de juliol del 2023

Fortes crítiques a ERC per pactar amb Granados i trair l’electorat

 


El nou govern sorgit del pacte entre PSC i ERC a Salou s'estrenava ahir com a nou executiu en un ple tens, on es van començar a albirar les línies estratègiques que podrien seguir cadascun dels grups municipals que han quedat a l'oposició. Partit Popular i Vox es van mostrar molt crítics davant l'aliança entre la candidatura socialista, liderada per Pere Granados, i els republicans, comandats per Sebastià Domínguez.

El portaveu i únic regidor d’USAP, Ignacio Durán, per contra, va carregar contra la resta de formacions de l’oposició i ERC, per acabar lloant l'alcalde, Pere Granados. Per la seva banda, el grup municipal de Sempre Salou, de Marc Montagut –qui va mostrar un perfil més aviat baix durant la sessió plenària–, va haver de navegar entre l’aprovació d’alguns dels punts de l’ordre del dia –derivats de l’anterior mandat, en el qual ell formava part del govern– i l’abstenció.

“Deixadesa de funcions, manipulacions, incompetència, falta d’ètica, contaminar l’opinió pública, mala praxi…”. Aquests eren algunes de les paraules amb què, segons el portaveu dels populars, ERC havia qualificat el seu actual soci de govern abans de l’actual mandat.

“Després ens queixem que la paraula d’un polític no val res”, es lamentava Mario García (PP). “No es ruboritzen gens ni mica per pactar. Però aquest pacte ens inquieta, perquè poden haver ocorregut tres coses: primer, que hagin tancat un pacte amb calçador per interessos partidistes i personals; dos, que hagin estat enganyant els salouencs, i tercer, que s’hagin produït les dues circumstàncies”, apuntava García. (Font: Diari Més).

Sebastià Domínguez, però, ni es va immutar. Aguantar el xàfec va inclòs amb l’acceptació del càrrec i sou.