dissabte, 22 de juliol del 2023

Klein diu que la denuncia contra Daza són coses que passen

 


—Pocs dies abans de la investidura va denunciar Enric Daza per prevaricació. Des de quan coneixia els presumptes delictes dels quals l’acusa?

—Ho vaig denunciar com a alcalde en funcions. Ni com Oliver Klein, ni com NMC. Ho hauria fet amb qualsevol i crec que és l’obligació d’un alcalde, encara que sigui en funcions. Se sabia des de la campanya electoral que hi havia irregularitats urbanístiques d’una empresa determinada en un lloc determinat. Després em van dir que aquesta empresa pertany al que ha estat regidor d’Urbanisme.

—D’això no se n’adona fins pocs dies abans de la investidura?

—Correcte. Però la infracció era coneguda i denunciada pels veïns de l’immoble. Hi ha diverses infraccions urbanístiques. Jo no vaig fer res extraordinari perquè ell fos Enric Daza, es va tractar el tema com tantes altres infraccions urbanístiques. El tema greu és que el regidor es va atorgar la llicència d’obres a ell mateix, a una societat de la seva propietat.

—En tot cas, quan vostè negocia amb Enric Daza no coneixia aquests fets?

—Jo no vaig intentar pactar amb Junts. Nosaltres vam intentar revalidar el pacte que hi havia. El PSC es va desdir del que havia dit públicament, que revalidarien l’aliança. El candidat socialista també va dir que si ell treia pitjors resultats dimitiria. Les dues coses s’han incomplert flagrantment. Evidentment, quan aquesta porta es tanca i abans que jo sabés que el cap de llista de Junts era el propietari d’aquesta empresa, sí que hi va haver contactes amb tots els partits municipals.

—Si aquests fets s’haguessin conegut abans hauria negociat amb Daza?

—Nosaltres no vam arribar a negociar. Nosaltres vam voler parlar amb Junts i ells no van voler parlar amb l’NMC.

—Però van trucar a Junts amb la intenció de negociar.

—No va ser la primera opció. A més, ells tanquen el pacte un dia després de les eleccions. Evidentment, després s’intenta parlar amb totes les parts per veure si aquest pacte té duració o no. Però mai s’ha negociat. (Font: Revista Cambrils).