divendres, 21 de juliol del 2023

Klein torna a deslegitimar el govern del quadripartit

 


Després de dues setmanes d’ajornament pels diversos recursos judicials presentats pel Nou Moviment Ciutadà (NMC), Alfredo Clúa ha estat investit alcalde de Cambrils, mentre que Oliver Klein passa a ser el cap de l’oposició. El seu partit va guanyar les eleccions del passat 28 de maig, amb sis regidors, però no ha aconseguit aliats que li permetin governar. Sí que ho fa Clúa gràcies al pacte PSC, ERC, Junts i En Comú Podem.

—Ha estat una decepció guanyar les eleccions i no estar al govern?

—Una decepció molt forta. No només a títol individual i de partit, sinó que deixa una sensació molt dolenta de cara a la població cambrilenca. Cambrils necessita estabilitat i una gestió de divisió d’honor, i ara tindrem un govern de segona divisió. [...] Que la suma de vots de qui governa sigui més que la de l’NMC no significa que siguin vots contra l’NMC. S’utilitza la voluntat popular pels interessos particulars de cadascú.

—Quin llegat deixa Oliver Klein i l’NMC en el seu pas per l’alcaldia?

—Un llegat molt important. Les coses no s’han fet soles, s’han fet amb tots els regidors i tots els partits que hi estaven implicats, però el rol que li tocava a Oliver Klein i al Nou Moviment Ciutadà era el de coordinar, liderar i pressionar per aconseguir els objectius. Fer de palanca, de mediador i garantir el ritme del govern depèn de l’alcalde.

—La participació ha baixat molt, fins al 48%. Creu que la ciutadania està desencisada amb la política?

—Aquesta dada confirma que nosaltres estem llegint bé quina és la voluntat popular. Les opcions dels partits clàssics van a la baixa mentre que l’NMC ha crescut fins a ser l’opció que té el suport d’un de cada quatre votants. El PSC ha fet el viatge invers al nostre, per exemple. Quina contradicció ser alcalde amb tres regidors quan havies estat al capdavant del municipi en vots i en regidors en el passat… (Font: Revista Cambrils).