dissabte, 5 d’agost del 2023

Amb ERC, les Nits Daurades segueixen sent igual d’espanyoles

 


Avui comencen les Nits Daurades. Primer hi haurà el pregó de la festa major d’estiu de Salou a dos quarts de nou del vespre, a càrrec aquest any de Santiago Castellá, subdelegat del govern espanyol a Tarragona i company de partit de l’alcalde, Pere Granados (PSC). Ja se sap: avui per tu, demà per mi.

Després del discurs inicial al xalet Torremar, seu del Patronat de Turisme (que l’any passat va anar acompanyat d’una sonora xiulada per part dels detractors de l’Eix Cívic de Granados), tindrà lloc l’encesa de la traca amb què arrenquen les celebracions. I posteriorment, a dos quarts de deu, la cinquena batrobada al passeig de Jaume I.

Pel que fa a això, n’hi ha prou amb veure el cartell de sota, per constatar que el grau de normalització lingüística que està assolint el català després de l’entrada d'ERC al govern de Granados, continua sent el mateix que abans.

Amb un Ajuntament que tradueix el que és fàcilment comprensible per als espanyols, com si els no catalans fossin subnormals.

Al nou equip de govern el republicà Marçal Curto és responsable de l’àrea de foment i gestió de la cultura tradicional. O un zero a l’esquerra, pel que es veu.